فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال دوم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1390)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوالقاسم فاتحی دهاقانی*، علی محمد نظری صفحات 13-54

    هدف از انجام این پژوهش بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر میزان گرایش زوجین به طلاق در استان اصفهان است. چارچوب نظری این تحقیق ترکیبی از نظریه های همسان همسری، مبادله، شبکه، قشربندی اجتماعی (منزلت اجتماعی) و نظریه تصورات اجتماعی می باشد. در این تحقیق از روش پیمایش استفاده شده است و از پرسشنامه به عنوان تکنیک و ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه ی آماری این تحقیق، زوجینی هستند که در 9 ماه از ابتدای سال 1389 به مراکز کاهش طلاق در سطح استان اصفهان مراجعه کرده و پرونده های آنان هنوز منجر به مصالحه نشده است. در این تحقیق از روش نمونه گیری سهمیه ای استفاده شده است و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 330 نفر تعیین شده است. متغیر وابسته ی تحقیق، میزان گرایش به طلاق است که سعی شده با به کارگیری تکنیک های آماری اثرات متغیرهای مستقل (نظیر دخالت بی جای اطرافیان در زندگی زوجین، تفاوت منزلت اجتماعی، رضایت زندگی زناشویی و تصور مثبت 52/ از پیامدهای طلاق) بر آن مورد سنجش قرار گیرد. نتایج تحقیق نشان داد که بیش از نیمی از پاسخگویان (77 درصد از آنان گرایش قوی به طلاق دارند. تحلیل رگرسیونی / درصد، 174 نفر) گرایش متوسط و نزدیک به 6 داده ها حاکی از آن است که متغیرهای میزان دخالت بی جای اطرافیان در زندگی زوجین، میزان تفاوت منزلت بین زوجین، رضایت زندگی زناشویی و تصور مثبت از پیامدهای طلاق به شکل مستقیم بر میزان گرایش به طلاق تاثیر داشته اند که از این میان، متغیرهای میزان دخالت بی جای اطرافیان در زندگی زوجین و میزان تفاوت منزلتی زوجین بیشترین تاثیر بر میزان گرایش به طلاق را داشته اند.

    کلیدواژگان: گرایش به طلاق، دخالت بی جای اطرافیان، تفاوت منزلت زوجین، رضایت زندگی زناشویی، تصور مثبت از پیامدهای طلاق
  • فریاد پرهیز*، ابوالفضل مشکینی، علیرضا غلامی، سجاد مرادی نیا صفحات 55-81

    منطقه اسلام آباد از جمله مناطق بزرگ اسکان غیررسمی شهر زنجان است که به دنبال مهاجرت گسترده روستائیان طی دهه 1350 به بعد توسط مهاجرین روستایی ساخته شده است. هدف این پژوهش بررسی جغرافیایی الگوهای فضایی بزهکاری و تشریح عوامل موثر در بروز این الگوها در منطقه اسلام آباد است. روش پژوهش حاضر توصیفی، تحلیلی، تطبیقی است. برای شناسایی کانو نهای جر مخیز از شاخص نزدیک ترین و روش تخمین تراکم کرنل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر مجموعه جرایم خرید و فروش اموال مسروقه است که در دوره زمانی یکساله در محدوده اسلام آباد به وقوع پیوسته است. یافته های پژوهش نشان می دهد مهمترین کانون جرم خیز خرید و فروش اموال مسروقه در شهر زنجان بر منطقه اسکان غیررسمی اسلام آباد منطبق است و توزیع فضایی جرایم از الگوی خوش های و متمرکز پیروی میکند. بیشترین جرایم ارتکابی منطقه اسلام آباد در محدوده کاربری های مسکونی رخ داده است به طوری که 264 مورد برابر با 82,25 درصد جرایم در فضاهای مسکونی اتفاق افتاده است. همچنین بین تراکم جمعیت در این محدوده و نرخ وقوع بزهکاری در آن رابطه مستقیم وجود دارد.

    کلیدواژگان: الگوهای فضایی بزهکاری، خریدوفروش اموال مسروقه، تراکم جمعیت، کاربری اراضی، اسلام آباد، زنجان
  • طاهر روشندل اربطانی، عبدالرضا امیری* صفحات 83-105

    امروزه رسانه ها، خصوصا رسانه های جمعی عامل مهمی در اثرگذاری بر افکار عمومی و جهت دهی به رفتارهای اجتماعی محسوب می شوند. از سویی جامعه دانش آموزی کشور و به ویژه دانش آموزان مقطع متوسطه به عنوان آینده سازان این مرز و بوم از اهمیت و حساسیت خاصی برای مسئولان و دلسوزان نظام و جامعه برخوردارند. برای نیروی انتظامی این دسته از افراد جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و با توجه به شرایط سنی حساس آنها می بایست برنامه ریزی هوشمندانه ای را درجهت آموزشهای پلیسی – انتظامی مورد نیاز دانش آموزان مزبور به عمل آورد. پژوهش حاضر با هدف مشخص ساختن نوع رسانه های مورد استفاده دانش آموزان مقطع متوسطه سطح شهر تهران و همچنین میزان و نحوه استفاده از آنها، میزان اثرپذیری دانش آموزان دوره متوسطه از رسانه های مختلف خصوصا رسانه ملی، و کمک به تعیین نیازهای آموزشی جامعه هدف یاد شده و برنامه ریزی موثرتر آموزش های پلیسی برای آنها انجام یافته است. روش مورد استفاده در این تحقیق پیمایش بوده و جامعه آماری را دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر تهران تشکیل می دهند که نمونه ای 600 نفری از آنها به روش نمونه گیری خوشه ای مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار مورد استفاده نیز پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی آن به روش صوری و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که تلویزیون به عنوان پر مصرف ترین رسانه، قابلیت بیشتری برای جهت دهی به مسائل اجتماعی بالاخص موضوعات مرتبط با دانش آموزان را داراست. همچنین باتوجه به اینکه نزدیک به نیمی از دانش آموزان مصرف کننده مشترک برنامه های تلویزیون و ماهواره می باشند، به نظر می رسد کهباید در برنامه ریزی برای تولید پیام در تلویزیون، به پیام های ارسالی ماهواره، کارکرد ها و تاثیرات آن توجه نمود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که 63 درصد از دانش آموزان از بازی های رایانه ای استفاده می کنند. این امر نشان دهنده اهمیت این رسانه در میان دانش آموزان است که خود می تواند قابلیت مناسبی برای انتقال پیام و آموزش های مورد نیاز دانش آموزان داشته باشد.

    کلیدواژگان: مصرف رسانه ای، دانش آموزان مقطع دبیرستان، رسانه های جمعی، نظریه کاشت، آموزش های پلیسی-انتظامی
  • مجید مداح*، ابراهیم خیرخواهان صفحات 107-130
    هدف

    جرم یک پدیده نامطلوب اجتماعی است که وقوع و رشد آن امنیت اقتصادی و اجتماعی را تهدید می کند. جرم موجب افزایش هزینه های امنیتی و نیروی انتظامی و هزینه های اجتماعی و خصوصی می گردد که در نتیجه آن رفاه اجتماعی کاهش می یابد. هدف از ارائه این مقاله بررسی و تحلیل اثر انگیزه های اقتصادی در ارتکاب جرم است.

    روش بررسی

    روش تحقیق پیمایشی است که بدین منظور از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات تحقیق استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه مجرمان زندان مرکزی سمنان به تعداد 340 نفر است که به دلیل ارتکاب جرایم مختلف توسط نیروی انتظامی دستگیر شده اند، حجم نمونه شامل 125 زندانی می باشد که از طریق فرمول کوکران به دست آمده است. در تجزیه و تحلیل آماری یافته های تحقیق از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد با اطمینان 95 درصد اثر رسیدن به موقعیت اجتماعی بهتر، فقر، محدودیت های درآمدی و پیشینه قبلی جرم را بر روی نرخ جرم نمی توان رد کرد، این موضوع از لحاظ اقتصادی بر اساس پیشینه تحقیق و از لحاظ آماری طبق یافته های تحقیق تایید گردید. همچنینآمارهای توصیفی داده های نمونه نشان داد: سطح تحصیلات 60 درصد از مجرمان نمونه کمتر از دیپلم و 66 درصد از آنان دارای سن بین 15 تا 35 سال بوده اند که این اطلاعات نشان می دهد سطح آموزش پایین و جوانی جمعیت احتمال مشارکت افراد در فعالیت های مجرمانه را افزایش می دهند.

    نتایج تحقیق

    تبیین علل اقتصادی جرم و تایید رابطه مستقیم و معنی دار میان عوامل اقتصادی مانند فقر و محدودیت های درآمدی با نرخ ارتکاب جرم و ارائه راهکارهای جدید برای نظام سیاست گذاری در مبارزه با جرم را دربرگرفت.

    کلیدواژگان: اقتصاد جرم، روش تحقیق پیمایشی، رفتار عقلایی، هزینه فرصت، زندان مرکزی سمنان
  • آیت الله فتحی*، یوسف رضاپور، شهرام یاقوتی آذر صفحات 131-146

    پژوهش حاضر به روش همبستگی و با هدف تعیین رابطه بین نیاز های بنیادین و حمایت اجتماعی با سازگاری اجتماعی در دانش آموزان دختر و پسر انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه آموزش و پرورش ناحیه 5 تبریز را شامل می شود.گروه نمونه این پژوهش 160 دانش آموز شامل 80 دختر و 80 پسر بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس پرسشنامه حمایت ،(SNS) انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه نیازهای بنیادین دانش آموزان اجتماعی فیلیپس و همکاران (1986) و پرسشنامه سازگاری دانش آموزان سینا و سینگ (1993) بودند. با استفاده از تحلیل مسیر، نتایج نشان داد که اثر مستقیم جنسیت بر متغیرهای نیازهای بنیادین و سازگاری اجتماعی معنی دار به دست آمده است ولی اثر مستقیم آن بر حمایت اجتماعی معنی دار نیست. اثر غیر مستقیم جنسیت بر سازگاری اجتماعی و حمایت اجتماعی معنی دار است در حالی که اثر کلی جنسیت بر نیاز های بنیادین معنی دار نیست. اثر مستقیم سازگاری اجتماعی بر حمایت اجتماعی معنی دار ولی اثر کلی آن معنی دار نیست. همچنین نتایج آزمون گروه های مستقل نشان داد که بین دانش آموزان دختر و پسر در متغیر های نیاز های بنیادین، سازگاری اجتماعی وحمایت اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: نیازهای بنیادین، حمایت اجتماعی، سازگاری اجتماعی
  • اصغر میرفردی*، سیروس احمدی، آسیه صادق نیا صفحات 147-177

    نزاع نوعی بی نظمی در روابط اجتماعی میان افراد و گروه ها می باشد که یکی از مهم ترین مسائل اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود. این مسئله پیامدهای اجتماعی گوناگونی را در بر داشته که از مهمترین آن ها می توان به کاهش ابعاد گوناگون امنیت در جامعه یاد شده اشاره نمود. این پژوهش با هدف بررسی میزان گرایش به نزاع جمعی در میان مردان ساکن در شهرستان بویراحمد و ارتباط آن با اعتماد اجتماعی، خویشاوندگرایی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی و سن انجام شده است. روش بکار رفته در این پژوهش، روش پیمایشی بوده است. جمعیت آماری کلیه مردان 15 تا 65 سال شهرستان بویراحمد بوده که 395 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای طبقه ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که جهت تعیین اعتبار آن از روش اعتبار سازه به کمک تکنیک تحلیل عاملی و جهت تعیین پایایی از شیوه هماهنگی درونی به روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج پژوهش در راستای دستیابی به هدف اولیه پژوهشگر بیانگر آن هستند که میانگین نمره گرایش به نزاع جمعی برای پاسخگویان، به طور معناداری بیشتر از میانگین نمره واقعی که 39 می باشد، است. نتایج پژوهش نشان داد که متغیر اعتماد اجتماعی تاثیری بر گرایش به نزاع جمعی نداشته است، اما خویشاوندگرایی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی و سن تاثیر معناداری بر گرایش به نزاع جمعی داشته اند.

    کلیدواژگان: گرایش به نزاع جمعی، اعتماد اجتماعی، اعتماد نهادی، اعتماد تعمیم یافته، خویشاوندگرایی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، بویراحمد
  • حمدا.. نادری*، محمدعلی جاهد، نسرین خدابخشی هفشجانی صفحات 179-210

    آنومی به عنوان یکی از مسایل اجتماعی قلمداد می شود که طی آن، فرد دچار احساس بی هنجاری شده و اغتشاش، گسستگی و فقدان اجماع در بین فرد و جامعه را باعث می شود. احساس گمگشتگی، ناامیدی، نگرش به آینده، اختلال در فرهنگ مصرفی و انتظام اجتماعی عامل پدیداری آنومی در سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جامعه بوده و محرک قوی در جهت ناکارآمد کردن نهادهای اجتماعی و سپس آلوده شدن بافت جامعه و در معرض فروپاشی قرار گرفتن پیکره ساختاربندی جامعه می شود. پژوهش حاضر از نوع پیمایشی - همبستگی و به لحاظ زمانی از نوع مقطعی بوده و از تکنیک پرس و جوی کتبی یا پرسشنامه برای گردآوری داده ها با حجم نمونه آماری 394 نفر با بهره گیری از شیوه نمونه گیری مطبق متناسب در بین جوانان 29-15 ساله طی سال 89-88 در سطح شهر اردبیل استفاده شده است. نتایج آزمون های آماری مبین رابطه معنادار بین نگرش به آینده، عزت نفس، گمگشتگی فرهنگی، احساس نابرابری، پایبندی دینی، گسیختگی خانواده و روابط نامناسب اجتماعی به عنوان متغیرهای مستقل و آنومی به عنوان متغیر وابسته تحقیق می باشد.نتایج برآورد مدل رگرسیونی در نرم افزار لیزرل 8 ، نگرش منفی به آینده را دارای بیشترین قدرت تبیین و اثرگذاری روی واریانس های آنومی و گسیختگی خانوادگی را دارای پایین ترین تاثیر در وضعیت آنومی جوانان نشان می دهد. همچنین از بین سطوح آنومی، موجودیت شدید زمینه های آنومی فرهنگی دارای بیشترین میزان و آنومی اقتصادی دارای کمترین میزان در بین جوانان ارزیابی شده است.

    کلیدواژگان: آنومی، آنومی اجتماعی، آنومی اقتصادی، آنومی سیاسی، آنومی فرهنگی، جوانان
|
  • Abulghasem Fatehi Dehaghani, Ali Mohammad Nazari Pages 13-54

    The present research aims at making sociological analysis of factors contributing to couples' tendency toward divorce in Isfahan province. Theoretical framework of the research is a combination of various theories, spouse parity, exchange, social classification (social status), and social imaginations theory. The research is of survey type, and questionnaire is used as a technique and tool for information collection. The statistical population includes couples who referred to divorce reduction centers in the first, second and third quarter of 210 are the statistical community of the research, and have not reached compromise yet. Quota- based sampling system is used in the research, and volume of the sample is determined based on Cockran formula (N=330). Tendency level toward divorce isthe research dependent variable. Effort is made to assess the impact of independent variables--interference of others in couples' life, difference in social status, marriage life satisfaction, and positive imagination from divorce consequences- on it through utilizing statistical techniques. Results of the research indicated that more than half of the respondents (52.7 percent, 174 persons) have moderate tendency, and almost 7.6 percent of them have strong tendency toward divorce. Regression analysis of data indicates that some variables such as interference level of others in couples' life, not belonging to same class of society, marriage life, satisfaction, and positive imagination from divorce consequences have had direct impression on tendency level to divorce. Nevertheless, variables such as interference of others in couples' life, and not belonging to the same class of society have had the highest impact on tendency toward divorce.

    Keywords: Tendency toward divorce, interference of others, belonging to different classes of society, positive imagination from consequences of divorce
  • Faryad Parhiz, Abolfazl Meshkini, Alireza Gholami, Sajad Moradinia Pages 55-81

    Islamabad is among vast informal habitations of Zanjan city, formed following immense immigrations of villagers over 1960s and afterwards. The present research aims at reviewing delinquency spatial patterns geographically and explaining factors contributing to emergence of the patterns in Islamabad. The research conducted through using descriptive, analytical and comparative methodology. Nearest neighbor index and Kernel density estimation approach are used to identify prone- to – crime centers. The statistic population of the present research is the set of buying and selling stolen properties, which has occurred in a one- year period in Islamabad. Findings of the research indicates that Islamabad is the most prominent prone –to- crime center in Zanjan city where stolen properties are bought and sold, and spatial distribution of crime follows cluster and concentrated pattern. Most crimes committed in Islamabad residential area is in a way that 264 criminal cases against 82.25 percent in residential areas, and there is direct relationship between population density in the area and delinquency rateoccurrence in it.

    Keywords: Delinquency spatial pattern, selling buying stolen properties, population density, land application, Islamabad, Zanjan
  • Taher Roshandel Arbatani, Abdulreza Amiri Pages 83-105

    Nowadays media, especially mass media are considered as an important factor in impressing public thought and orienting social behavior. In this regard, students' population in Iran, especially high school students, as future human resources of the country are the centre of attention of Iran's officials. Iranian high school students are of high importance to police forces, and with respect to their age, some smart programs concerning development of training courses for police force in line with students' required needs should be implementedThe present research aims at identifying the type of media to which Tehrani high school students are exposed. In addition, it has reviewed the level and manner of their exposure to the media, level of their impressionability from various media, especially national media, and assistance to determining training needs of the target society. The research helps conduct of more effective training for police forces, as well. The research is of survey type. N=600 includes Tehrani high school students, selected through cluster sampling. The tool used in the research is a self-made questionnaire whose reliability confirmed nominally, and its validity calculated through using Cronbach’s Alpha coefficient. Results of the research indicate that television as the most welcomed media, has the highest potential to direct and orient social issues, especially issues related to students. With respect to the fact that almost halfof students are subscribers of television and satellite, it seems that while planning for sending message to the target group through Iranian television, the messages sent to the spectators of satellite programs and their impacts on high school students should be taken into consideration. Findings of the researchindicate that 63 percent of students play computer games. The point indicates popularity of the above-mentioned media among students. Therefore, computer games may have proper potential for conveying the required messages and trainings of the students.

    Keywords: Media exposure, high school students, mass media, implant theory, police-related trainings
  • Majid Maddah, Ibrahim Kheir Khahan Pages 107-130
    Objective

    Crime is an undesirable social phenomenon. Crime commitment and its growth threaten economic and social security. Crime leads to security enhancement and disciplinary costs, and social and private costs, as well, and as a result it leads to reduction in social welfare. The present article aims at reviewing and analyzing the impact of economic motivation on committing crime. Survey

    method

    The research is of survey type. A questionnaire is used for collecting the required information of the research. N=340 including all the criminals of "Semnan Central Prison" who arrested by police because of committing various crimes. The sample includes 125 prisoners calculated and achieved through using Cockran formula. SPSS is used for statistical analysis of the research findings.

    Findings

    Findings of the study indicated that the impact of achieving a better social situation, poverty, income limitations, and crime commitment recordin the past cannot be ignored (95% assurance). The issue is confirmed in terms of economy and based on the research history and from statistics point of view. The descriptive statistics of sample data indicated that 60% of the criminals do not hold high school diploma, and 66% of them are between 15 and 35. The information indicates that low education level and being young,enhances the probability of individuals' contribution in criminal activities. Research

    findings

    Explaining the economic reasons of crime commitment, and confirmation of the direct and significant relationship between economic factors such as crime and low income with crime commitment rate, and offering new approaches to be used in policy making system to combat crimes are the findings of the research.

    Keywords: Crime economy, survey research method, rational behavior, opportunity cost, Semnan Central Prison
  • Ayatollah Fathi, Yousef Rezapour, Shahram Yaghouti Azar Pages 131-146

    The present research conducted through using correlation method and, aims at determining relationship between fundamental needs and social support, and social consistency among boy and girl students. Statistical community of the research includes all high school boy and girl students in zone five in Tabriz. The sample group in the research included 160 students – 80 boys and 80 girls – who selected through available sampling method. Three types of questionnaires – Students' Fundamental Needs, Philips, et.al (1986), Students' consistency questionnaire: Sina and Sing (1993) were the utilized tools. Path analysis indicated that the direct impact of gender on fundamental needs and social consistency has been significant; However, its direct impact on social support is not significant. Indirect impact of gender on social consistency and social support is significant, while the overall impact of gender on fundamental needs is not significant. Director impactof social consistency on social support is significant, but its overall impact is not significant. The results of independent groups' test indicated that there is significant difference between boy and girl students in terms of fundamental needs, social consistency and social support variables.

    Keywords: Fundamental needs, social support, Social Consistency
  • Asghar Mirfardi, Sirous Ahmadi, Assieyeh Sadeqhnia Pages 147-177

    Quarrel is a type of disorder in social relations among individuals and groups, and it is considered one of the most important social issues of Kohkilooyeh & Boyerahmad province. The issue has brought about various social consequences; chief among them is reduction of various dimensions of security in the above-mentioned society. The present research aims at reviewing the level of tendency toward collective quarrel among men living in Boyerahmad and its relationship with social trust, ethnicity, socio-economic base and age. The research is of survey type. The statistical population is men ranging from 15 to 65 in Boyerahmad. 395 persons selected through multi-stage random sampling. The tool used in it is questionnaire, whose validity is determined through structure validity method and through using agent-based analysis techniques, and its reliability is determined through internal coordination method via using Cronbach’s Alpha method. Results of the research, in line with achieving the initial objective of the researcher indicate that the average score for tendency toward collective quarrel for respondents, is significantly higher than average real score (39). Results of the research indicated that social trust variable has had no impact on tendency toward collective quarrel; howhowever, ethnicity, socio-economic base and age have had significant impact ontendency toward collective quarrel.

    Keywords: Tendency toward collective quarrel, social trust, institutional trust, generalized trust, ethnicity, socio-economic base, Boyerahamd
  • Hamdullah Naderi, MohammadAli Jahed, Nasrin Khodabakhshi Hafashijani Pages 179-210

    Anomy is considered a social problem. Those suffering from anomy feel that they do not have any norms, and this leads to incoherence between individuals and society.Feeling lost and desparate, vision toward future, disruption in consumption culture and social system is the main source of anomy in various social, economic, cultural and political levels in the society. It is also a strong stimulus in making social organs inefficient. In addition, it leads to infection of the society and finally it almost leads to collapse of structures in the society. The present research is of survey-correlative type, and in terms of timing it is sector-based. The tool used for collecting data is questionnaire.N = 394 and the samples who are the youth of 15-29 years of age selected through graded sampling method over the years 2009-2010 in Ardebil. Results of statistical tests indicate the significant relationship between vision toward future, self-esteem, cultural confusion, inequality feeling, religious loyaltyfamily incoherence and improper social relationship are dependent variables, while anomy is dependent variable. Results of regression model estimations in Lisrel software 8.5 indicate that negative vision toward future is the strongest factor explaining and affectaffecting anomy variance; while family incoherence has the weakest impact on the youth anomy status. Reviewing different levels of anomy, one can realize that background for cultural anomy is at the highest level; while economic anomy has the lowest level among the youth

    Keywords: Anomy, social anomy, economic anomy, political anomy, cultural anomy, Youth